Italiensk kronärtskockssoppa

Serverar: 4 portioner

Min mormor gjorde alltid kronärtskockssoppa till mig och blev förtjust när jag såg receptet. Den är mycket god.

Ingredienser

  • 1 msk olivolja
  • 1 st gul lök, hackad
  • 1 st vitlöksklyfta, krossad
  • 800 g kronärtskockshjärtan på burk, avrunna
  • 6 dl varm grönsaksbuljong
  • 1 ½ dl matlagningsgrädde
  • 2 msk kycklingfond
  • 1 tsk grillkrydda
  • 2 msk färsk timjan, bladen
  • 2 st soltorkade tomater, i strimlor
  • Instruktioner

    1. Värm upp oljan i en stor kastrull och fräs den hackade löken och vitlöken tills den är mjuk.
    2. Grovhacka kronärtskockshjärtana med vass kniv.Lägg bitarna i lökblandningen i kastrullen. Häll under omrörning ner den varma grönsaksbuljongen.
    3. Låt blandningen koka upp, sänk värmen och låt sjuda under lock i cirka 3 minuter.
    4. Häll blandningen i en matberedare eller använd en stavmixer. Mixa soppan slät.
    5. Häll tillbaka soppan i kastrullen och rör ned grädde, färska timjanblad, kycklingfonden och grillkryddan. Värm upp soppan och smaka av.
    6. Häll upp soppan i sopptallrikar och strö över de strimlade soltorkade tomaterna och färsk timjan som dekoration.
    7. Servera ett nybakt ciabattabröd, med vitlöks- och chilismör till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben