Kronärtskockssoppa med räkor

Serverar: 4 portioner

En len och lyxig vardagssoppa som värmer gott inombords. Till godkännaren:ej samma som finns!

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • Smör
  • 2 burkar kronärtskockshjärtan, à 400 g
  • 5 dl vatten
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde 15%
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • ½ kg räkor med skal, ca 200 g skalade
  • 2 msk hackad gräslök
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka lök. Fräs i smör i en kastrull.
    2. Låt kronärtskockorna rinna av. Dela dem i halvor. Spara några till garnering och lägg resterande i kastrullen. Häll på vatten och grädde. Lägg i buljongtärningar och låt soppan koka några minuter. Vispa eller mixa soppan.
    3. Skala räkorna och lägg ner i soppan tillsammans med de kronärtskockor som är kvar. Strö över gräslök.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mumsan 12 april 2012

    Mordgott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben