Kroppkaksrulle

Serverar: 10 portioner

Mammas specialare.

Ingredienser

  • Deg
  • 1,5 kg potatis
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk salt
  • 3 ägg
  • Fyllning
  • 300 g rimmat eller rökt fläsk
  • 2 gula lökar
  • Kryddpeppar
  • Instruktioner

    Koka potatisen och mosa den, låt den kallna. Finhacka löken, skär fläsket i tärningar och bryn lök och fläsk i stekpanna med kryddpepparen. Blanda snabbt ihop potatis, vetemjöl, salt och ägg till en stadig deg. Smöra en ugnsäker form, dela degen i två längder. Lägg ner längderna i formen och forma ett dike i vardera längd och lägg i fyllningen. Kläm ihop degen över fyllningen, pensla med vatten. Täck formen med aluminiumfolie och slut till runt kanterna. Tillaga i ugnen på 200 grader ca 40 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben