Kroppkaksrulle

Serverar: 4-6 portioner

Mycket gott och enkelt

Ingredienser

  • 1½ kg potatis
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 3 ägg
  • Fyllning
  • 500 g fläsk
  • 3 gula lökar
  • 2 krm grovt krossad kryddpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka potatis och mosa den,låt svalna.Blanda i mjöl,salt och ägg. Forma till två rullar och lägg dom på en smord långpanna,Gör en fördjupning i längderna och fördela fläskblandningen i längderna. Tryck ihop och pensla med kallt vatten och täck med ugnsfolie.
    2. Grädda 30-40 min i 200 grader. Skär rullarna i skivor och servera med lingon och eventuellt smält smör

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    wiklund73 17 januari 2009

    Gott!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben