Krusbärsmarmelad med kanelsmak
God marmelad att bre på rostat bröd!
Ingredienser
1½ l krusbär
2 syrliga äpplen
1 dl vatten
9 dl strösocker
1 bit hel kanel
Pektin
Instruktioner
Snoppa bären. Skala och kärna ur äpplena, skär dem i små bitar.
Lägg krusbär, äpplen, vatten och kanelstång i syltgrytan. Koka i ca 10 min.
Tillsätt strösocker under omrörning. Koka ytterligare till allt är mjukt. Tillsätt pektinmedlet (enligt bruksanvisningen på förpackningen).
Ta upp kanelbiten. Häll krusbärsmarmeladen i rena burkar.
Liknande recept
Krusbärsmarmelad
4.2
1 h
1
Kickis krusbärsmarmelad
3
Husets krusbärsmarmelad
30 min
Lingonpannacotta med kanelsmak
5
4
Ess med kanelsmak
1 h 30 min
70
Äppelmarmelad med kanelsmak
5
30 min
50
1
Äppelsmoothie med kanelsmak
5 min
1-2
Citrus med kanelsmak
4-5
Jordgubbs- och hallonsmoothie
10 min
2-4
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!