Tid: 1 timme
Få ingredienser - enkel att göra. Och smakar gott!
Rensa kursbären, ta bort stjälk och "skägg". Lägg dem i en stor kastrull och koka i vattnet i 5 minuter. Mosa ihop krusbären med en potatisstöt eller en slev. Tillsätt sockret och låt småkoka i 45 minuter. Avlägsna skum från ytan. Gör marmeladprovet genom att ta lite marmelad på assiett och ställ in i kylskåpet en liten stund. När marmeladen stelnat ska du kunna göra ett "dike" i marmeladen utan att den flyter ihop. Gör den det så får du koka ett litet tag till. Häll upp krusbärsmarmeladen i rena burkar och låt kallna.
Min egen marmelad
Bevara lite av sommaren på burk! Det är en fröjd att öppna en burk en...
Har precis avnjutit denna marmelad på en skorpa *mums* Min fick lite annan färg (hade röd/blå krusbär) Men konsistensen blev perfekt!!!! Tack för ett bra recept!