Krusbärsmarmelad med vanilj

Härligt gott!

Ingredienser

  • 2 vaniljstänger
  • 8 dl syltsocker
  • 1 dl vatten
  • 2 l krusbär
  • Instruktioner

    1. Snoppa och skölj krusbären. koka krusbär och vatten utan lock i ca 15 minuter.
    2. Skär vaniljstängerna på längden och skrapa ur fröna med en kniv. Tillsätt vanilj och socker, koka upp och koka ytterligare 10-15 minuter utan lock.
    3. Plocka upp vaniljstängerna. Skumma. Låt marmeladen vila i 15 minuter, rör då och då.
    4. Ös upp på rena, varma burkar och sätt på lock. Förvara marmeladen i kylen

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    SoffeDoffe 22 augusti 2010

    mycket gott recept , syrligt , sött och helt underbart! :D

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben