Krusbärsmarmelad

Jättegod och annorlunda marmelad.

Ingredienser

  • 1 kg (ca 1 1/2 l) knappt mogna krusbär
  • 3/4 - 1 dl vatten
  • 15 dl strösocker
  • 1 tsk citronsyra
  • 1 flaska fruktpektin
  • Instruktioner

    Snoppa och skölj bären. Koka upp bären med sockret, vattnet och citronsyran. Sjud i 5 min. Drag kastrullen från plattan, tillsätt fruktpektin. Häll upp på rena burkar.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    GunsanL 16 juli 2008

    En fråga bara: när sätter man till sockret - före eller efter uppkoket??????????

    GunsanL 16 juli 2008

    En fråga bara: när sätter man till sockret - före eller efter uppkoket??????????

    Relaterade Artiklar

    Min egen marmelad
    Bevara lite av sommaren på burk! Det är en fröjd att öppna en burk en...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben