Krusbärsmarmelad med tomatillo

Serverar: 1 portioner

Tomatillo påminner om tomat med saftigt geléaktigt fruktkött.

Ingredienser

  • 700 g krusbär
  • 300 g tomatillo eller gröna tomater
  • 2 msk vatten
  • 1 citrongräs
  • 1 kg syltsocker
  • Instruktioner

    1. Skölj och snoppa krusbären. Skär bären i bitar. Ta bort det yttersta skalet på tomatillon och skär dem i bitar.
    2. Lägg krusbär och tomatillo i en kastrull med vatten. Skär citrongräset i fyra bitar. Banka bitarna med en mortel för att frigöra aromen. Lägg citrongräset i kastrullen. Koka upp och låt koka under lock 5-10 minuter.
    3. Häll i sockret i kastrullen och koka ca 2 minuter. Ta upp citrongräset och skumma marmeladen.
    4. Skölj ur burkar med hett vatten och häll i den varma marmeladen. Sätt på locken och låt kallna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben