Krusbärsmarmelad

Ingredienser

  • 500 g krusbär
  • 1/2 dl vatten
  • 2 msk citronsaft
  • 500 g strösocker
  • 1 1/2 tsk Melatin pektinpulver
  • 1 msk hackad färsk mynta
  • 1 tsk hackad färsk salvia
  • Instruktioner

    Skölj och snoppa krusbären. Låt dem rinna av på hushållspapper. Koka dem i vatten och citronsaft ca 5 minuter. Tillsätt hälften av sockret och låt koka rätt friskt. Resten av sockret blandas med pektinpulvret som sedan tillsättes i koket tillsammans med kryddorna. Rör långsamt mot botten så att krusbären blandas ordentligt. Skumma väl. Häll upp i dina finaste burkar!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Min egen marmelad
    Bevara lite av sommaren på burk! Det är en fröjd att öppna en burk en...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben