Krusbärsmarmelad med torkade aprikoser

Lagom söt/syrlig marmelad.

Ingredienser

  • 1 kg knappt mogna gröna krusbär
  • 1-2 påsar torkade aprikoser (á 250 g)
  • 9 dl (750 g) socker per kilo
  • 1 rågat krm natriumbensoat
  • Instruktioner

    1. Lägg aprikoserna i blöt över natten.
    2. Snoppa och skölj krusbären, mal dem och aprikoserna i köttkvarn, eller kör i matberedare. Väg bärmassan och tillsätt socker.
    3. Koka under lock cirka 45 minuter eller tills den är lagom fast. Rör då och då. Tag marmeladen från värmen. Rör ut natriumbensoatet i 1 dl av marmeladen och tillsätt detta.
    4. Häll upp på rengjorda varma burkar. Förvaras svalt

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben