Ess med kanelsmak

Serverar: 70 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Det här är en gammal klassiker som får hänga med. Inte så mycket fett men ändå väldigt god.

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 125 g smör
  • 5 droppar cedro citron
  • Garnering
  • ca 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk kanel
  • Instruktioner

    1. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägget och sockret pösigt.
    2. Blanda ner smöret och citronessensen i äggsmeten. Blanda mjöl, bikarbonat och vaniljsocker samt blanda ner allt i smeten.
    3. Rulla längder ca fingertjocka som rullas i socker och kanelblandningen. Skär 5-7 cm bitar som du formar till ess. Grädda i 200 grader 10 min mitt i ugnen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben