Krusbärsmos

Ett mos som lätt kan frysas i lämpliga portioner och tas fram efterhand när hösten kommer om man vill ha lite sommarkänsla. Perfekt att använda som bas till sorbet, recept kommer.

Ingredienser

  • 2 l krusbär
  • Pressad saft av ½ citron
  • 3 l vatten
  • 3 dl strösocker
  • Instruktioner

    1. Frys in i 4 portioner och frys in. Använd 1 portion vajre gång om du vill göra krusbärssorbet.
    2. Blanda vatten och socker och koka i 10 minuter så att sockret smälter. Snoppa krusbären och skölj bären. Koka dem ett par minuter i lagen och låt allt sedan svalna. Kör bär och lag till mos i en mixer eller matberedare och smaka av moset med citron. Dela upp i 4 portioner och frys in.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben