En mild och svalkande sorbet som du kan förbereda i god tid. Den är gjord på röda krusbär, därav den härliga rosa färgen. Ur Allt om Mat nr 14/06.
Ingredienser
1 gelatinblad
1 l röda krusbär, väl mogna (ca 600 g)
1 dl vatten
1 dl socker
Servering
Mandelbiskvier
Instruktioner
- Blötlägg gelatinbladet 5 minuter. Koka samman krusbär och vatten i en kastrull tills bären kokat sönder. Tillsätt sockret och sjud vidare några minuter tills sockret löst sig.
- Ta kastrullen från plattan och rör ned gelatinbladet i de heta krusbären. Passera genom en finmaskig sil. Låt svalna.
- Kör purén i glassmaskin ca 30 minuter. Häll över i en bunke och ställ i frysen. Ställ sorbeten i kylen ca 30 minuter före servering.
- Lägg upp sorbeten med en varm sked eller skopa. Servera mandelbiskvier till.
Liknande recept
Kommentarer (0)