Krusbärssorbet

Serverar: 4 portioner

En mild och svalkande sorbet som du kan förbereda i god tid. Den är gjord på röda krusbär, därav den härliga rosa färgen. Ur Allt om Mat nr 14/06.

Ingredienser

  • 1 gelatinblad
  • 1 l röda krusbär, väl mogna (ca 600 g)
  • 1 dl vatten
  • 1 dl socker
  • Servering
  • Mandelbiskvier
  • Instruktioner

    1. Blötlägg gelatinbladet 5 minuter. Koka samman krusbär och vatten i en kastrull tills bären kokat sönder. Tillsätt sockret och sjud vidare några minuter tills sockret löst sig.
    2. Ta kastrullen från plattan och rör ned gelatinbladet i de heta krusbären. Passera genom en finmaskig sil. Låt svalna.
    3. Kör purén i glassmaskin ca 30 minuter. Häll över i en bunke och ställ i frysen. Ställ sorbeten i kylen ca 30 minuter före servering.
    4. Lägg upp sorbeten med en varm sked eller skopa. Servera mandelbiskvier till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben