Kruskabröd

Ett recept för nybörjare, endast 6 ingredienser. Dessutom är det mycket gott.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten (37º)
  • 2 msk rapsolja
  • 2 tsk salt
  • 2 dl kruskakli
  • 13 dl vetemjöl special
  • Instruktioner

    1. Lös upp jästen i vattnet och tillsätt oljan, saltet och kruskaklit. Blanda i vetemjölet lite i taget och arbeta degen smidig.
    2. Lägg en handduk över bunken och låt jäsa i 2 timmar.
    3. Ta upp och knåda degen lite på mjölat bord och dela den i 4 delar. Forma varje del till en (stor) bulle och lägg bullarna på bakpappersklädd plåt. Skär två snitt i kors med en vass kniv. Låt jäsa med en handduk över i 30 minuter.
    4. Grädda bröden 20 minuter i 250º.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    redd 2 januari 2010

    Väldigt luftigt bröd, helt i nivå med det man köper i butikerna, inget bröd man blir mätt på men gott i alla fall. Bröden vart väldigt små så kommer troligen göra 2st limpor nästa gång istället.. Använde krusakli som dekoration på brödet vilket vart trevligt.

    Inariah 13 februari 2012

    Jag uppskattar receptet jättemycket! Så tack för det=) Jag gjorde två limpor istället och de kanske inte blev supervackra som de syns men ack så goda. Utan tvekan högsta betyg=D

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben