Kungliga vaniljhjärtan

Serverar: 20 portioner

Tid: 2 timmar 40 minuter

Min morfars favorit.

Ingredienser

  • Deg
  • 200 g smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 st litet ägg
  • Kräm
  • 2 dl kaffegrädde eller gräddmjölk
  • 1,5 msk potatismjöl
  • 1 msk strösocker
  • 2 st äggulor
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 tsk smör
  • Instruktioner

    1. Deg: Rör smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt ägget och mjölet och arbet snabbt ihop till en deg. Låt degen vila svalt ett par timmar.
    2. Kräm: Vispa ihop grädde/gräddmjölk, potatismjöl, strösocker och äggulor i en tjockbottnad kastrull. Sjud krämen under kraftig vispning, men låt den inte koka. Låt den bli tjock och porös. Tillsätt smöret och vispa krämen kall innan den smaksätts med vaniljsocker. Kavla ut mördegen ganska tunt och klä smorda hjärtformar eller andra formar. Klicka lite vaniljkräm i varje form. Täck formen med ett deglock och tryck till i kanterna.
    3. Grädda i ugn i 200° i ca. 15 minuter. Låt kakorna svalna innan de slås ur formarna. Pudra lite florsocker när de ska serveras.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    frucaos 8 december 2008

    Mums. Lite pyssligt att tillaga, och jag hade inte tillräckligt många formar, men gott. Det är väl värt besväret. (Det blir INTE lika bra att köra med pepparkaksformar och trycka ihop kanterna, men visst går det)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben