Kvargkaka

Serverar: 1 portioner

Tid: 10 minuter

Mycket nyttig kaka, perfekt till frukost/mellanmål/kvällsmål.. you name it;)

Ingredienser

  • 1 st äggvita
  • ca 3 msk kvarg
  • 1 dl valfria bär (tex hallon,blåbär)
  • Kanel
  • Bakpulver
  • Instruktioner

    Börja med att sätta ugnen på 225 grader. Elvispa ihop äggvitan till hårt skum, tillsätt sedan resten av ingredienserna och elvispa samman. Häll upp smeten i en skål/form och grädda i ca 10 minuter (tills det ser klart ut!).

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    soccermum 11 april 2012

    Hej! Hur mycket kanel och bakpulver? Varför står det kanel/bakpulver är det typ antingen eller eller ska det vara båda delar?

    uddevallaren-jag 11 april 2012

    bakpulver och kanel är inget måste, kanel är en smaksak men jag har i ca 1tsk. bakpulver samma mängd, det har jag dock bara för att kakan blir lite snyggare och lyfter sig mer haha! ;)

    soccermum 12 april 2012

    oki :) Tack! Ska absolut testas någon dag :p

    pernillaramstrom 14 augusti 2012

    Jag testade detta recept! Konsistensen var inte vad jag trott, det var som ett enda kletigt fluff. Men smaken var det däremot inge fel på!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben