Saftig citron- och kvargkaka

Keso och citronsaft gör denna kaka härligt saftigt och den passar tillsammans med lemoncurdgrädde utmärkt till såväl fikastunder som dessert.

Ingredienser

  • 100 g Arla svenskt smör
  • 3 ägg
  • 2 ½ dl strösocker
  • 250 g Arla Köket Kesella kvarg
  • 1 citron, rivet skal och saft
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 2 dl riven kokos
  • Riven kokos till formen
  • Florsocker
  • Till servering
  • Arla Köket vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt kvarg, smält smör, citronskal och saft.
    3. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kokos. Vänd ner det i äggsmeten.
    4. Smörj en sockerkaksform som rymmer ca 2 liter och strö den med kokos.
    5. Häll i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 min. Låt kakan svalna en stund i formen. Stjälp upp och pudra över florsocker. Servera med vispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben