Túrós-barackos-rácsos pite

En väldigt populär ungersk kvargkaka. En av mina favoriter...

Ingredienser

  • 8 dl vetemjöl
  • 250 g smör eller margarin
  • 2 ½ dl florsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • 2-3 msk gräddfil
  • Fyllning
  • 500 g kvarg
  • 1 vispad ägg
  • 3-4 msk florsocker
  • Rivet skal av 1 citron
  • Aprikossylt
  • Florsocker till dekor
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop allt till fyllningen. Arbeta det rumstempererade smöret tillsammans med de siktade sockersorterna. Tillsätt vetemjöl,bakpulver, ägg och gräddfil. Klä en form ca 30x40 cm med 2/3 av degen. Bred på fyllningen jämnt överallt. Bred ut ett tunt lager aprikossylt över hela. Sporra ut resten av degen i remsor. Lägg dem med ca 1 cm mellanrum i ett rutmönster över hela plattan.
    2. Grädda mitt i ugnen i 180° i ca 20-25 minuter.
    3. Sikta över florsocker.

    Liknande recept

    5
    1 h 5 min
    4-6
    2
    4.5
    3 h 30 min
    6-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben