Pite Johans chokladtårta från Oaxen

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 1 dag

Chokladtårta som kommer från restaurang Oaxen. Tårtan är glutenfri och kan även göras till en LCHF-variant.

Ingredienser

  • 200 g socker (eller sockret byts ut mot sötning du föredrar)
  • 200 g smör
  • 200 g mörk choklad
  • 5 ägg
  • Instruktioner

    Sätt på ugnen, 175 grader. Smält smör, choklad och socker/sötning i en kastrull på svag värme. Dela ägg i gulor och vitor. Rör i gulorna en i taget i chokladsmeten. Vispa vitorna till en fast skum och blanda sedan ner i smeten. Bred ut hälften av smeten i en smord och bröad springform. Grädda i 25 minuter. Ta ut kakan och låt svalna. Häll resten av smeten och ställ i kylen ca ett dygn. Servera med glass, grädde, kolasås, bär eller/och nötter.

    Liknande recept

    3.5
    45 min
    8-10
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben