Kyckling i långpanna

Mattips från NK.

Ingredienser

  • 1 kg kycklingfilé
  • 8 tomater
  • Salt
  • Peppar
  • 100 g oliver
  • 4 knipplökar
  • 2 citroner (saften från den ena och skalet från båda)
  • 3 kvistar rosmarin
  • 1 dl olivolja
  • 200 g fetaost
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingen i mindre bitar och lägg i en bunke. Dela tomaterna och lägg tillsammans med kycklingen. Salta och peppra och blanda sedan ihop allt. Skär oliver och lök och tillsätt dem i kycklingblandningen. Riv skalet från citronerna och pressa ur saften och tillsätt det också i blandningen. Hacka rosmarin fint och tillsätt den tillsammans med oljan, rör sedan ihop alltsammans. Slå sedan upp allt i en långpanna. Ställ in långpannan i ugnen på 175 grader i ca 30 minuter - tills kycklingen är helt klar. Toppa med fetaost.
    2. Servera gärna med couscous.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben