Kyckling- och broccoligratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En god och enkel gratäng som kan serveras med eller utan ris.

Ingredienser

  • 500 g broccoli
  • 4-5 kycklingfiléer
  • ca 200 g skivade champinjoner
  • 1 dl chilisås
  • 2 dl créme fraiche eller turkisk yoghurt
  • 2 dl grädde
  • 2 dl riven ost
  • 1 höns- eller grönsaksbuljongtärning
  • Paprikapulver
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Skär filéerna i bitar och bryn dem lite i en stekpanna. Lägg sedan över dem i en ugnssäker form. Fördela broccolin i mindre bitar och sprid ut både dem och champinjonerna över kycklingen. Blanda creme fraiche, grädde, chilisås och en tredjedel av osten. Smula ner buljongtärningen och tillsätt kryddorna. Blanda väl och häll sedan blandningen över kycklingen. Toppa sedan med resten av den rivna osten och gratinera i ugnen, 200 grader i ca 20 minuter eller tills den fått en fin färg. Servera gärna med kokt ris och en grönsallad. Den går även bra att äta utan ris om tycker att det räcker med den innehåller broccoli.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben