Kyckling- och skinkgratäng med selleri

Det här är riktigt lättlagad festmat. Förbered och gratinera i ugnen i sista stund. Kokt råris är gott till.

Ingredienser

  • 300 g kycklingkött i strimlor
  • 300 g rökt skinka
  • 2 stjälkar blekselleri
  • 1dl vitt vin
  • Ca 2 dl crème fraiche
  • Malen vitpeppar
  • 2 tsk torkad oregano
  • 1 ½ dl riven ost
  • Till servering
  • Sallad
  • Kokta grönsaker
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 225°. Skär kyckling och skinka i strimlor. Lägg i en ugnssäker form. Tärna sellerin och lägg på. Krydda med malen vitpeppar och oregano.
    2. Riv osten grovt. Blanda samman crème fraiche och vin. Häll blandningen över köttet i formen. Strö över riven ost. Hit kan rätten förberedas.
    3. Gratinera i 15-20 minuter eller tills rätten fått gyllenbrun färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben