Kyckling tandoori med raita och naanbröd

Serverar: 4 portioner

En ny vardagsfavorit kommer flygandes! Variera gärna grönsakerna med gurka, majs, kikärter ....

Ingredienser

  • 1 påse tandoorikrydda, 35 g
  • 1 dl yoghurt, 10 %
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 1 tsk salt
  • Raita
  • 1 blekselleristjälk, strimlad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 dl hackad mynta
  • 3 dl yoghurt, 10%
  • 1 tsk olivolja
  • ½ tsk grovmalen svartpeppar
  • Servering
  • 4 naanbröd
  • 4 tärnade tomater
  • 1 krispsallad
  • Instruktioner

    1. Blanda tandoorikryddan med yoghurten. Salta kycklingen och vänd runt i yoghurten. Blanda alla ingredienser till raitan.
    2. Grilla eller stek kycklingen ca 5 minuter per sida. Låt den ligga helt stilla på gallret tills den fått grillyta, så fastnar den inte.
    3. Grilla/stek naanbröden någon minut per sida och servera med kyckling, raita, tomater och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben