Kycklingenchiladan med cheddarsås

Serverar: 6 portioner

Mexikansk enchilada är ett härligt tillskott till vardagens matlagning.

Ingredienser

  • 600 g kycklingfilé
  • 2 msk olivolja + olja till formen
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 dl salladslök, hackad
  • 1 dl färsk koriander, hackad
  • 2 dl majs på burk
  • 100 g grön jalapeno eller inlagd gul chili
  • 12 medelstora tortillor
  • 2-3 dl röd tacosås
  • Ostsås
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 5 dl kycklingbuljong
  • 200 g riven cheddar
  • 2½ dl crème fraiche
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Dela kycklingfiléerna i mindre bitar och kör dem till en grov färs i en matberedare. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kycklingfärsen. Salta och peppra.
    2. Ta stekpannan från värmen. Rör ner salladslök, koriander, majskorn och hälften av jalapenon eller den inlagda chilin.
    3. Gör ostsåsen. Smält smöret i en gryta och vispa ner mjölet. Tillsätt buljongen lite i taget. Rör i hälften av osten under ständig omrörning. Blanda slutligen ner crème fraiche.
    4. Olja en ugnsfast form. Lägg ut tortillorna på arbetsbänken och fördela färsen på dem. Rulla samman och lägg i formen.
    5. Gratinera i ugnen cirka 20 minuter. Ta ut formen, fördela resten av osten över rullarna och häll på ostsåsen. Gratinera ytterligare 5 minuter eller tills rullarna fått fin färg. Strö till sist över resten av jalapenon och servera med tacosås.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    LinnEnglund 7 februari 2015

    Cheddarsåsen var supergod! Tack

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben