Cheddarbakad fiskfilé

Serverar: 4 portioner

Enklare kan det inte bli! Täck fisken med cheddarsås och dill. Gratinera och servera genast.

Ingredienser

  • 4 stora eller 8 små filéer av spätta , flundra eller bergtunga
  • 1 tsk olja eller flytande margarin
  • 1 knippa dill
  • 1 citron
  • Sås
  • 1 dl riven cheddarost
  • ½ dl mjölk eller grädde
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Börja med att blanda samman ost och mjölk/grädde till såsen i en kastrull. Låt smälta samman under omrörning på svag värme. Rör i senap och peppar.
    2. Skölj och torka av fisken. Lägg den på ett lätt oljat ugnsfast fat och pensla på såsen.
    3. Gratinera 5-8 minuter tills fisken är färdig. Fisken är klar när fiskköttet blivit vitt och skivar sig när du känner försiktigt med en gaffel. Överlagad fisk blir smulig och smaklös.
    4. Lägg upp fisken på tallrikar. Hacka det mesta av dillen. Spara en kvist per portion. Riv av det gula skalet på citronen. Strö över dill och citron på fisken. Garnera med dillkvist. Servera gärna med pressad potatis och en sallad. Häll lite pressad citronsaft och olivolja över salladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben