Kycklingfiléer lindade med lufttorkad skinka i ugnen med crème fraiche

En god och enkel kycklingrätt med sås av crème fraiche smaksatt med basilika och vitlök samt god sälta av lufttorkad skinka. Servera kycklingen med ris, klyftpotatis ugnstekt i olivolja eller pasta som tagliatelle.

Ingredienser

  • 3-4 kycklingfiléer, ca 3-400 gram
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 1 paket lufttorkad skinka typ parmaskinka
  • 2 Tomater
  • 1 gul lök
  • 15 blad färsk basilika eller ett pkt fryst hackad
  • 1 burk crème fraiche, ca 2 dl
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skär kycklingfiléerna på längden i två till tre delar.
    3. Värm olivolja i en panna och bryn kycklingfiléern runt om någon minut. Peppra under tiden.
    4. Ta upp kycklingen, låt filéerna svalna något och linda in varje filé i en bit skinka till en rulle.
    5. Lägg tillbaka dem i en ugnsfast stekpanna (förslagsvis den du nyss stekt i) och bryn dem någon minut.
    6. Skär under tiden tomaterna i skivor, grovhacka basilikan och hacka löken.
    7. Fördela över de inlindade kycklingfiléerna och sätt in pannan i ugnen i 5 minuter.
    8. Skala och pressa vitlök och blanda med crème fraichen.
    9. Ta ut kycklingen och bred vitlökscrème fraichen över kycklingen. Sätt in i ugnen i 10 minuter tills crème fraichen börjat koka och allt är genomvarmt.
    10. Servera kycklingen med ris, klyftpotatis ugnstekt i olivolja eller pasta som tagliatelle.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    JohannaY 11 januari 2011

    En rätt som jag hoppades mycket på. Tyvärr tyckte jag inte riktigt att smakerna hann blanda sig, allt blev liksom för sig självt, vilket inte var nån direkt höjdare...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben