Kycklinggratäng

Serverar: 4 portioner

En god kycklinggratäng som passar bra som bjudmat!

Ingredienser

  • 2 dl ris
  • ½ buljongtärning
  • 2 gula lökar
  • 2 paprikor (valfri)
  • 1 burk skivade champinjoner
  • Svampspadet
  • 1 brk krossade tomater
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 grillad kyckling eller kycklingfilé
  • 2½ dl mellangrädde
  • 1 dl chilisås
  • 3/4 tsk curry
  • Riven ost
  • Instruktioner

    1. Koka 2 dl ris tillsammans med ½ buljongtärning
    2. Bryn under tiden 2 gula lökar, 2 paprikor, champinjonerna Tillsätt svampspadet och 1 brk krossade tomater, krydda med salt och svartpeppar.
    3. Bred ut det kokta riset i en smord ugnsfast form och därefter lök, paprika och tomatblandningen.
    4. Dela en grillad kyckling i små bitar ich bred ut över hela formen.
    5. Vispa mellangrädden, blanda i chilisås och curry, bred ut blandningen över kycklingen, strö över riven ost .
    6. Gratinera i ugnen ca 20 minuter i 200 grader

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Amber 22 februari 2009

    Hej. Provade ditt recept nu ikväll. Den var god. Kommer att göra den fler ggr. MVH Annica

    gunil 28 mars 2009

    Jag gjorde den här gratänge förra helgen och det var den godaste jag ätit på länge.

    Fridamatglad 9 oktober 2009

    Det här lät väldigt smarrigt och enkelt att göra så det ska jag prova på en dag! Kan kanske till och med få sambon att äta svampen! =D

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben