Kycklinggratäng

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 45 minuter

Perfekt till vardag som fest, barnens favorit

Ingredienser

  • 1 kg Kycklingfilé
  • 1 msk margarin/olja
  • Salt
  • Peppar
  • Aromat
  • 2 - 3 dl vatten
  • 1 brk krabbkött, 185 g
  • Potatismos
  • 6 - 8 potatisar
  • 2 - 3 msk margarin
  • 2 - 3 ägggulor
  • Sås
  • 1 msk margarin
  • 2 ½ msk vetemjöl
  • 3 dl sky från kycklingen
  • 3 dl grädde
  • 1 – 3 krossade vitlöksklyftor
  • Salt
  • Peppar
  • Aromat
  • Gratinering
  • 2 – 3 msk parmesanost
  • Instruktioner

    1. Krydda kycklingfiléerna och bryn i en gryta, späd med vatten så filéerna täcks och låt sjuda ca: 20 - 25 min.
    2. Såsen: Fräs ihop margarinet och vetemjölet i en kastrull, späd med skyn från kycklingen, krabbspadet och grädden. Låt koka ihop och smaka av med vitlök och kryddorna. Dela filéerna i mindre bitar ( 4-5 bitar/filé) och lägg i en smord ugnsform, fördela krabbköttet över kycklingen. Spritsa eller skeda upp potatismoset runt kanterna och häll såsen över kycklingen och krabbköttet, strö parmesan osten över såsen och gratinera sedan i ugnen på 250° värme tills gratängen fått en fin färg ( 10-15 min). Servera med en grönsallad och gott bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben