Kycklinggratäng

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

Lite "ta vad man har" gratäng! Man kan variera grönsakerna och ha i det man har hemma, eller det man tycker om.

Ingredienser

  • 4 st kycklingfiléer
  • 1 purjolök
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 4 morötter
  • 3-4 dl matlagningsgrädde eller annan vätska
  • 2 msk tomatpure
  • Riven ost, eller hyvlad
  • Persilja
  • Hönsbuljongtärning
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader
    2. Strimla paprikorna, och purjolöken och lägg i en ungsfast form.
    3. Stek kyckling fileérna i smör, salta och peppra. Antingen kan man steka klart eller så kan man steka bara så att de får färg runt om. Skiva kycklingen och lägg ut över grönsakerna.
    4. Vispa ur stekpannan med buljong och grädde. Ha i tomatpure och persilja. Om man vill kan man reda av såsen lite om den är för tunn.
    5. Häll såsen i forme över kycklingen och tärna morötterna o små bitar och strö över. Hyvla lite god ost ovanpå, och ställi ugnen 225 grader, ca 20-30 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    enAnnan 7 mars 2008

    Detta låter jättegott, och ska provas. Tack :)

    Lena 30 mars 2008

    Detta vara bara så gott

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben