Kycklinggratäng

Serverar: 4 portioner

En enkel och jättegod "allt i ett" gratäng som är såååå smidig när det kommer många gäster. Det går att förbereda allt dagen innan, så det enda du behöver tänka på är att duka, skära upp lite bröd och fixa salladen, sen kan gästerna komma. Kan det bli bättre?!

Ingredienser

  • 1 grillad kyckling
  • 3 dl ris
  • 7,5 dl vatten
  • 2 gula lökar
  • 2 msk tomatpurè
  • 1 krm vitlökspulver ( 2 krm om du gillar vitlök )
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 3 dl gräddfil
  • 2 dl majonäs
  • 1,5 dl grädde
  • 2 dl riven ost
  • Cayennepeppar
  • Instruktioner

    1. Koka först ihop vatten, ris, 1 msk finhackad gul lök, tomatpurè, vitlökspulver och hönsbuljongtärningarna tills vätskan har kokat in och riset är färdigt. Lägg detta i botten på en gratängform.
    2. Över detta finördelas den grillade kycklingen.
    3. Sås: Bryn den finhackade löken som du har kvar så att den blir lite mjuk (den ska ej få färg). Blanda sedan löken med gräddfil, majonäs, grädde, riven ost och krydda med cayennepeppar efter eget tycke. Häll såsblandningen över gratängen.
    4. Allt detta kan du förbereda!
    5. Gräddas innan servering i 225 grader i ca 15 min.
    6. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Slovenka 24 februari 2010

    Jätte god recept, jag har lagat många gånger, och vi älskar det!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben