Kycklinggratäng

Serverar: 8 portioner

Tid: 1 timme

En rätt som är billig men som känns lyxig.

Ingredienser

  • 6 port kokt ris
  • 1 fryst kyckling (som är tinad)
  • 2 lagerblad
  • 4 vitpepparkorn
  • 1 msk salt
  • Vatten så det täcker kycklingen
  • 3 msk margarin eller smör
  • 1 msk curry
  • 2-3 msk vetemjöl
  • 4-5 dl mjölk (standard)
  • 1 brk champinjoner
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 3 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Lägg kyclingen (tinad) i en ganska trång kastrull. Häll på vatten så det täcker. Koka upp och skumma, tillsätt lagerblad, pepparkorn och salt. Låt den koka tills att köttet släpper från benen. OBS släng INTE bort kycklingbuljongen, sila 2 dl som ska hällas på riset sedan.
    2. Gör under tiden såsen: Lägg smör/margarin i en kastrull. Smält och tillsätt curry och champinjoner, bryn lite. Ta kastrullen av plattan och tillsätt vetemjöl, ställ katrullen på plattan och tillsätt vätska, såsen ska vara ganska lös.
    3. Häll det kokta riset i en långpanna, häll över buljongen, lägg kycklingbitar över hela risbädden, häll sås över och sist riven ost. Grädda 200 gr till att osten fått färg tar ca 20-25 min. Servera med sallad.
    4. Gör du glutenfri använd glutenfritt mjöl i såsen. Går ävan att göra vegetarisk, använd qurn i stället för kyckling.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    jrabbelino 21 oktober 2012

    vegetariskt!!?? kyckling tillhör "djurriket"

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben