Kycklinggratäng

Serverar: 4 portioner

Mjölkfritt

Ingredienser

  • 600 g kycklinglårfilé, skuret i strimlor
  • 2 msk rapsolja
  • 1 röd eller grön paprika
  • 100 g champinjoner
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 1/2 dl Oatly iMat
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk citronpeppar
  • 3 dl långkornigt ris
  • 1 dl hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingen i strimlor. Bryn dem i hälften av oljan i en stekpanna.
    2. Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Ansa och skiva champinjonerna. Skala och skiva vitlöken. Fräs paprika, champinjoner och vitlök i resten av oljan i stekpannan ca 5 min.
    3. Fördela grönsakerna i formen. Tillsätt iMat och krydda med salt och citronpeppar. Tillaga mitt i ugnen i 225°C, ca 15 min. Koka riset i lättsaltat vatten i en kastrull enligt förpackningens anvisning. Vänd ner den hackade persiljan i det färdiga riset.
    4. Servera kycklinggratängen med persiljeris och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben