Kycklinggratäng

Serverar: 4-6 portioner

Jättegod gratäng där man själv kan styra hur stark den skall vara via hur mycket sambal oelek man har i.

Ingredienser

  • 500 g kycklinglårfile eller innerfilé
  • Salt
  • Peppar
  • 1 msk margarin
  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 äpplen
  • 200 g champinjoner
  • 2 dl créme fraiche
  • 2 dl grädde
  • ½ dl mango chutney
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk paprikapulver
  • 4 portioner kokt jasminris
  • 2 tomater
  • 1 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Dela varje kycklingbit i en lagom munsbit. Salta och peppra och bryn dem runt om i stekpanna med smör.
    3. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Skala och hacka lök och vitlök. Skala, kärna ur och skär äpplena i bitar. Dela svamparna i bitar.
    4. Lägg ner paprika, lök, vitlök, äple och svamp i en stekpanna och fräs runt i 5 minuter.
    5. Späd med créme fraiche, grädde och mango chutney. Smaksätt med tomatpuré, sambal oelek och paprikapulver och låt koka ihop i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    6. Bred ut riset i botten av en ugnsfastform. Lägg på kycklingröran. Strö över ost och lägg på skivade tomater. Gratinera i 15 minuter och servera med en god sallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben