Kycklinggratäng med curry

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

En otroligt god gratäng som man både kan bjuda på och ha till vardags

Ingredienser

  • 4 st kycklingsfilé
  • 3 dl jasminris
  • 6 dl vatten
  • ½ tsk salt
  • 1 paket ( 250 g ) djupfrysta ärtor
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde
  • 2 msk koncentrerad kycklingbuljong
  • 2 msk mango chutney
  • 1 -2 tsk curry
  • 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    Skär kycklingsfelé i bitar och bryn dem i stekpannan tills de fåt färg. Koka riset i vatten med salt i en kastrull enligt förpackningens anvisning. Blanda riset med ärterna och lägg det i en lätt smord ugnssäker form. Fördela kycklingen ovan på. Blanda grädden med buljongen, mango chutney och curry. Häll blandningen i formen och strö över med ost. Gratinera i mitten av ugnen i 250 grader ca 10 min tills osten har fått färg. Servera gratängen med blandad sallad med pressad citron över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben