Kycklinggratäng med paprika

Serverar: 2-3 portioner

En lite sötstark rätt som man får "höfta" till så det faller en i smaken. Har du grillad kyckling över från gårdagen så gör bara såsen och in i ugnen.

Ingredienser

  • 3 kycklingfiléer
  • 1-2 paprikor, beroende på storlek
  • 3 dl grädde
  • 1 ½ dl grekisk yoghurt
  • 2 tsk red currypaste
  • 2 tsk sambal oelek
  • 2-3 msk sweet chilisås
  • 4 msk kinesisk soja
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skär den tinade kycklingen i strimlor. Bryn bitarna i olja till de känns nästan klara. Strimla paprikan och låt steka med en liten stund mot slutet. Lägg kycklingbitarna och paprikan i en ugnsform. Blanda alla de övriga ingredienserna i en bunke. Häll blandningen över kycklingen. In i ugnen på 200º i ca 10-15 minuter. Såsen ska nu bubbla och bli lite mörkare.
    2. Servera till pasta, potatis eller ris och en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben