Kycklinggratäng med räkstuvning

Serverar: 4 portioner

Grillad kyckling med räkor och parmesan.

Ingredienser

  • 1 grillad eller stekt kyckling
  • 1 påse räksoppa
  • 3 dl vatten
  • 1 ½ dl mjölk
  • 2 msk riven parmesanost
  • Några färska räkor till garnering
  • Instruktioner

    1. Dela kycklingen i portionsbitar och tag bort så mycket som möjligt av benen.
    2. Lägg kycklingbitarna på ett smort gratängfat. Vispa ner räkpulvret i 3 dl kallt vatten och 1½ dl mjölk. Koka upp och låt det sjuda i 5 min under omrörning. Smaka av räkstuvningen och häll den över kycklingen. Strö över riven parmesanost.
    3. Gratinera i 250 grader tills rätten fått fin färg, ca 15 min. Garnera med några färska räkor.
    4. Servera med färsk potatis och en fräsch grönsallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben