Kycklinggratäng med smördeg.

Serverar: 6 portioner

Den är helt underbart god. Prova själva får ni se!

Ingredienser

  • 6 kycklingfiléer
  • 150 g färska champinjoner
  • 2 dl creme fraice
  • 3 dl grädde
  • 1/2 dl riven ost
  • 50 g smör
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 2 msk mangochutney
  • 1 ägg
  • 1 msk sesamfrö
  • 1 smördegsplatta
  • 1 tsk mjöl
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader
    2. Smörstek och krydda kycklingfiléerna. Skiva och smörstek champinjonerna. Smöra en ugnsfast form. Skiva kycklingfiléerna och fördela dem i formen. Klicka på mango chutneyn. Kärna ur och finstrimla paprikorna. Blanda creme fraiche, grädde, mjöl, riven ost med de strimlade paprikorna och de smörstekta champinjonerna. Smaksätt med salt och peppar.
    3. Bred på den kalla blandningen över de skivade kycklingfiléerna. Sporra smördegsplattorna i 2 cm breda remsor. Garnera med remsorna i valfritt mönster. Pensla med vispat ägg. Strö över sesamfrön.
    4. Gratinera i 225 grader i ca 20 minuter tills smördegen är fin och frasig och tills innehållet är varmt.
    5. Servera med ris och en fräsch sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Plumpen 28 december 2011

    Sååå god kycklingpaj, tack för receptet!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben