Kycklinggratäng mums

Serverar: 6 portioner

Dagbarnens favorit

Ingredienser

  • 5 dl ris
  • 1 kg kycklingfilé
  • 2 msk smör
  • 5 dl creme fraiche
  • 4 dl grädde
  • 2 msk fransk senap
  • 1 msk soja
  • 1 tsk krossad grönpeppar
  • 3 msk mango chutney
  • Salt
  • Peppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • Riven ost
  • Instruktioner

    1. Koka riset enligt anvisning Dela kycklingen i mindre bitar och lägg den i en form, häll på lite grillkrydda och matolja. Grilla i ugnen på ca 200grader medan riset kokar. rör ihop övriga ingredienser i en kastrull i smöret du smält, låt koka upp.
    2. När riset är klart, ta ut kycklingen ur ugnen och blanda ned riset i formen. Häll såsen över. Jag lät det sedan stå i kylen över natten, men det går säkert att gratinera direkt. Nästa dag, eller direkt, häll över riven ost och gratinera 20 min. 200grader. Servera med kokta grönsaker och sweet chili.....MUMS

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    saraisaksson 27 oktober 2009

    Glömde att jag hade en vitlöksklyfta i såsen också.....<<3

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben