Kycklinggratäng potrawka

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Ett annorlunda kycklingrecept.....

Ingredienser

  • ca 1,5 kg kyckling
  • 2 -3 morötter
  • 2 palsternackor
  • färsk persilja
  • 1 purjolök
  • 2 gula lökar
  • 125 ml grädde
  • 1 äggula
  • 1 msk worchestersås
  • 2 lagerblad
  • 1 msk hel peppar
  • 4 msk smör
  • 4 msk mjöl
  • 1 msk citronsaft
  • salt
  • vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Tvätta kycklingen & lägg den i en gryta. Täck kycklingen med kallt vatten, salta & peppra samt lagerblad. Lägg även i tärnade morötter, purjo, palsternackor & lök. Sjud i ca 1 timma, ta sedan ut kycklingen, låt svalna , ta bort skinnet. Plocka av allt köttet från kycklingen & skär i fina bitar. Sila av buljongen från kycklingkoket & spara denna. T en liten kastrull & gör en bottenredning på smöret & mjölet, blanda i 3/4 delar av buljongen. Koka upp, salta & peppra efter behag, smaka av med lite worchestersås & citronsaft. Blanda i grönskaerna & kycklingen. Blanda äggulan med grädden med en gaffel & häll även i detta i såsen. Om man önskar en surare smak kan man även ha i lite balsamvinäger. Lägg upp på fat, servera med kokt potatis & garnera med lite persilja!!
    2. Lycka till!! Smacznego!!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben