Kycklingklubbor i öl

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Cosce di pollo alla birra Himmelskt gott och snabblagat

Ingredienser

  • 1 stor grovt hackad lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 125 g tärnat rökt fläsk
  • 4 morötter i tärningar
  • 200-250 g syltlök
  • 20 champinjoner
  • 8 kycklingklubbor
  • 66 cl mörk öl
  • 2½ dl smakrik kycklingfond
  • 1 kryddbukett av timjan, lagerblad och persiljestjälkar
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Hackad persilja till garnering
  • Instruktioner

    1. Sautera lök och vitlök i lite olivolja i en tjockbottnad gryta, tillsätt fläsktärningarna och sautera i 5 minuter. Tillsätt morötter, syltlök och champinjoner, låt sautera i ytterligare ett par minuter.
    2. Bryn kycklingklubborna i en separat stekpanna och lägg över bitarna i grytan med löken, rotfrukterna och fläsket. Slå i kycklingfonden och ölet och tillsätt kryddbuketten. Krydda med salt och vitpeppar, låt sjuda under lock i 35-45 minuter tills kycklingklubborna är möra.
    3. Smaka av och strö över persiljan vid serveringen. Servera med kokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    saxa 11 november 2012

    Ganska smaklös för vårat tycke. Tack för receptet.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben