Kycklinglåda

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

Jättegod bjudrätt som är lätt att göra, särskilt för oss som gillar majonnäs och vispgrädde.

Ingredienser

  • 1 kg kycklingfiléer
  • Grillolja
  • Curry
  • Citronpeppar
  • Salt
  • 2 purjolökar
  • 1 burk mango chutney (röd)
  • 5 dl vispgrädde
  • ½ burk majonnäs
  • 1 påse riven ost
  • Chips (lättsaltade potatischips utan räfflor)
  • 4 msk taco sauce (vilken styrka man önskar)
  • Instruktioner

    1. Filéerna penslas med grillolja, kryddas med curry, citronpeppar och salt efter behag. Steks i ugnen i ca 35-40 minuter i ca 175-200 grader.
    2. Skiva eller smula filéerna i små bitar och lägg i en smord form. Strö över skivad purjolök och klicka över mango chutneyn. Vispa grädden och blanda ner halva burken majonnäs + 4 msk taco sauce, rör om. Bred gräddblandningen över kycklingen, strö över osten och sist potatischipsen (jämt fördelat över formen).
    3. Sätt in i ugnen ca 10 minuter i 200 grader. Servera med ris och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben