Kyckling och svamp är en mycket god kombination.
Lådan går också lätt att förbereda och sedan gratinera strax före serveringen.
Lagade detta igår och den blev verkligen kanongod!!!
Ingredienser
5-6 portioner ris
1 grillad kyckling
6 hg färska kantareller
1-2 msk smör el margarin
½ tsk salt
1 krm grillkrydda
2-3 dl vispgrädde
2-3 dl gräddfil
1 ½ dl riven ost, gärna grevé
Ev fetaost
Instruktioner
Koka riset enl anvisning på förpackningen. Lägg riset i botten på en smord ugnssäker form. Bena ur kycklingen och dela köttet i fina bitar. Fördela det över riset.
Skär kantarellerna i lite mindre bitar och fräs det i matfettet. Krydda med salt och peppar. Täck kycklingen med svampen. Blanda grädde och gräddfil och häll över.
Strö på osten och ev fetaosten och gratinera ca 20 minuter i 225º eller tills osten fått fin färg och lådan är riktigt varm.
Till detta hade jag tomater och ananasringar.
Smaklig måltid!
Detta var kanongott men behövde att tillsätta mer gräddfil och grädde. Såsen försvann och det blev torrt men efter mer grädde och gräddfil, så blir det en klar 5!! Smulade över fetaost också för det är så gott!
UllaC10 september 2009
Har ökat mängden på gräddfil och grädde i receptet samt att jag använde färska kantareller istället för torkade eller blandsvamp som det stod tidigare.
Nu blev Lisas låda en höjdare på matbordet!
Detta var kanongott men behövde att tillsätta mer gräddfil och grädde. Såsen försvann och det blev torrt men efter mer grädde och gräddfil, så blir det en klar 5!! Smulade över fetaost också för det är så gott!
Har ökat mängden på gräddfil och grädde i receptet samt att jag använde färska kantareller istället för torkade eller blandsvamp som det stod tidigare. Nu blev Lisas låda en höjdare på matbordet!