Svamp- och grönsaksrisotto

Serverar: 2 portioner

Tid: 45 minuter

En mastig risotto med svamp och wokgrönsaker.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 liten burk svamp
  • blandade wokgrönsaker
  • 2 dl ris
  • ½ tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2-3 dl buljong
  • Parmesanost
  • Instruktioner

    1. Ansa svampen och dela i mindre bitar. Skala och finhacka löpken.
    2. Fräs lök och svamp i lite matfett så att löken blir glansig men ej brynt. Tillsätt riset och låt det fräsa med några minuter.
    3. Späd med buljongen och låt det koka på svag värme. Tillsätt mera buljong i omgångar. Tillsätt grönsakerna som du förwokat några minuter.
    4. Låt puttra sakta ca 15-20 minuter. Rör då och då. Rör ner parmesanost och smaka av med salt och peppar. Servera till t ex grillad kyckling.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    EowynUndomiel 24 oktober 2008

    det här måste man ju testa!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben