En krämig gryta med svamp, chorizo, ruccola och ost som smakar gott till pasta, men fungerar även bra till ris eller potatis.
Ingredienser
400 g penne
1 liten purjolök
200 g färska champinjoner
Smör eller olja till stekning
2 dl matlagningsgrädde
2–3 kryddiga korvar (typ chorizo)
1 kruka ruccola (eller machésallad)
1/2 dl riven stark ost
Salt
Svartpeppar
Instruktioner
- Skölj och strimla purjon. Skär korven i slantar. Skiva svampen. Stek korven knaprig (det behövs inget fett i pannan). Ta upp och lägg åt sidan.
- Stek svampen i samma panna i lite olja/smör. Tillsätt purjon och låt den mjukna utan att ta färg.
Slå på grädden och koka ihop till lagom konsistens. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Rör ner stekt korv, ruccola och riven ost i svampsåsen. Blanda med den nykokta pastan och servera genast.
Liknande recept
Kommentarer (0)