Svamp- och chorizogryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

En krämig gryta med svamp, chorizo, ruccola och ost som smakar gott till pasta, men fungerar även bra till ris eller potatis.

Ingredienser

  • 400 g penne
  • 1 liten purjolök
  • 200 g färska champinjoner
  • Smör eller olja till stekning
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2–3 kryddiga korvar (typ chorizo)
  • 1 kruka ruccola (eller machésallad)
  • 1/2 dl riven stark ost
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skölj och strimla purjon. Skär korven i slantar. Skiva svampen. Stek korven knaprig (det behövs inget fett i pannan). Ta upp och lägg åt sidan.
    2. Stek svampen i samma panna i lite olja/smör. Tillsätt purjon och låt den mjukna utan att ta färg. Slå på grädden och koka ihop till lagom konsistens. Smaka av med salt och svartpeppar.
    3. Rör ner stekt korv, ruccola och riven ost i svampsåsen. Blanda med den nykokta pastan och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben