Chorizogryta med blomkål och tomat

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 30 minuter

Jag blandade till det här lite på känn, inspirerad av mat jag blivit bjuden på, när jag skulle laga något med lågt GI.

Ingredienser

  • 3 vitlöksklyftor
  • 4 schalottenlökar
  • 500 g krossade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 dl vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 dl matvete
  • 1 litet blomkålshuvud
  • 1 kruka basilika
  • 3 chorizokorvar
  • Salt
  • Peppar
  • Ev tabasco
  • Olivolja till stekning
  • Instruktioner

    1. Du behöver en ganska djup gryta och en stekpanna.
    2. Häll en skvätt olivolja i kastrullen.
    3. Skiva vitlök och schalottenlök. Fräs löken i kastrullen tills den är mjuk, men utan att den får färg. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, vatten och buljongtärningen och låt det koka upp.
    4. Tillsätt matvetet och 1 tsk salt. Koka under lock på svag värme i ca 6 minuter.
    5. Bryt eller skär blomkålen i små buketter. Blanda ner dem i grytan. Låt koka ytterligare ca 6 minuter.
    6. Skär korven i centimetertjocka skivor. Bryn den snabbt i olivolja i het stekpanna. Den ska bara få färg och yta.
    7. Skär eller riv basilikan grovt. Blanda ner den och korven i grytan. Krydda efter behag med salt och svartpeppar. Om du vill ha en gryta med lite mer sting kan du även ha i några droppar tabasco.
    8. Låt koka ytterligare ca 3 minuter, eller tills blomkålen känns lagom mjuk. Smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben