Svamp-, ädelost- och baconfyllda crêpes

Serverar: 4 portioner

Jättegod blandning till crêpes.

Ingredienser

  • Crêpes
  • 1½ dl mjöl
  • ½ tsk salt
  • 5 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 2 msk smör eller margarin
  • Smör till stekning
  • Fyllning
  • ½ l kantareller eller champinjoner
  • 140 g tärnat bacon
  • 100 g ädelost
  • 1½ dl vispgrädde
  • 2 tsk smör
  • Garnering
  • Kantareller eller champinjoner
  • Persilja
  • Rödlöksringar
  • Instruktioner

    1. Börja med crêpesen. Blanda mjöl och salt i en skål. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken och vispa ner äggen. Smält smöret och rör ner det i smeten.
    2. Låt gärna smeten vila en stund. Grädda sedan crêpesen gyllenbruna i lite smör i en stekpanna.
    3. Fyllning: Ansa svampen om det behövs och skär den i bitar, men spara några hela svampar till garnering.
    4. Bryn baconet i en het stekpanna och tillsätt svampen, även de hela svampbitarna. Ta upp de hela bitarna till garneringen när de fått lite färg. Smula ner osten och häll grädden i pannan med bacon och svamp. Rör tills osten har smält och låt puttra ett tag.
    5. Fördela fyllningen på crêpesen. Vik in sidorna och rulla ihop. Lägg dem i en smord ugnsform och värm mitt i ugnen ca 10 minuter. Garnera. Ät och njut ...

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Svartemalin 24 april 2008

    Hm... det här verkar vara bra men var och när ska man använda vispgrädden till fyllningen.......

    pantofflor 23 maj 2015

    Verkar jättegott men när skall man tillsätta grädden?

    Gul13 25 maj 2015

    Jättegod fyllning. Tack så mycket för receptet :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben