Varm svamp- och rotfruktssallad

Serverar: 12 portioner

Tid: 20 minuter

Salladen kan förberedas flera timmar i förväg och värmas strax före servering. Karljohanssvampen kan givetvis bytas ut mot annan svamp.

Ingredienser

  • 400 g morötter, gärna späda
  • 400 g palsternacka
  • 4 bananschalottenlökar, eller dubbelt så många vanliga schalottenlökar
  • 400 g svamp, gärna karljohanssvamp
  • 3 msk smör
  • 2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar, nymald
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°. Skala rotfrukterna och skär dem i stavar. Lägg dem i en långpanna och låt steka mitt i ugnen ca 20 min.
    2. Skala och strimla schalottenlöken. Skär svamparna i mindre bitar. Stek lök och svamp på medelvärme i smör tills den mesta vätskan försvunnit. Salta och peppra.
    3. Blanda rotfrukter, svamp och lök.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (1)

    denden 16 april 2010

    Låter jättegott ska prova så snart jag kan är något som kommer att passa jättebra till kalkonen i jul.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben