Kycklinglåda

Serverar: 4 portioner

Jättegod kycklinglåda som även kan göras som en "allt i ett rätt" med ris i botten. Koka isåfall gärna riset med en buljongtärning.

Ingredienser

  • 1 grillad kyckling
  • 1 hg rökt skinka (jag brukar ta bacon)
  • 2 - 3 hg champinjoner
  • 2 gula lökar
  • 1 - 2 paprikor
  • 1 vitlöksklyfta
  • Sås
  • 3 dl grädde
  • 1/2 liten flaska chilisås
  • 1/4 burk majonäs(kan uteslutas men öka då mängden grädde)
  • Salt
  • svartpeppar
  • Riven ost
  • Instruktioner

    Strimla och bryn löken, paprikan och vitlöken och låt den koka ihop ca 10 min. Lägg blandningen i botten på en ugnsfast form. Dela kycklingen i fina små bitar och lägg den i formen ovanpå lökblandningen. Stek baconen och champinjonerna och fördela detta ovanpå kycklingen. Rör ihop såsen och häll den över kycklingen. Toppa med riven ost. Gratineras i ugn 15-20 minuter i 225 grader. Servera med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben