Kycklingragu som är lättlagad och passar fint ihop med pasta och en grönsallad.
Jag brukar dubbla receptet och frysa in, och sen ta upp och värma vid behov. Jättegott!!
Ingredienser
700 g tinade kycklingfiléer
2 små gula lökar
2 msk smör
Salt
Peppar
2 msk dinkelmjöl
2½ dl hönsbuljong av tärning
2 msk tomatpuré
2 dl crème fraiche
Salt
Tabasco
1 knippa gräslök
Instruktioner
- Skär kycklingköttet rent från skinn och ben. Tärna det grovt. Bryn sedan alla bitarna lätt gyllene i smöret på medelvärme.
- Koka upp 2½ dl vatten och rör ut en buljongtärning i det heta vattnet.
- Hacka löken fint och låt den fräsa med i smöret ett par minuter. Salta, peppra och rör i mjölet. Späd med buljongen och blanda i tomatpurén. Koka upp och sjud i 10-15 minuter. Rör sedan i crème fraiche mot slutet av koktiden.
- Smaka av med salt och tabasco (försiktigt!). Strö på klippt gräslök. Servera tillsammans med pasta. Jag brukar koka Tagliatelle och servera med grönsallad.
- Tips!
Ersätt tinade kycklingbrösten med färdiggrillad kyckling. Skär då köttet rent från skinn och ben, tärna det och blanda i samtidigt med crème fraiche och låt allt bli hett.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Hur mycket lök ska man ha då?
Hej Mysgossen, Det ska vara två små gula lökar eller en stor gul lök. Tack för att du uppmärksammade det, jag har lagt till löken i receptet nu ;-)