Kycklingragu

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Kycklingragu som är lättlagad och passar fint ihop med pasta och en grönsallad. Jag brukar dubbla receptet och frysa in, och sen ta upp och värma vid behov. Jättegott!!

Ingredienser

  • 700 g tinade kycklingfiléer
  • 2 små gula lökar
  • 2 msk smör
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk dinkelmjöl
  • 2½ dl hönsbuljong av tärning
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl crème fraiche
  • Salt
  • Tabasco
  • 1 knippa gräslök
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingköttet rent från skinn och ben. Tärna det grovt. Bryn sedan alla bitarna lätt gyllene i smöret på medelvärme.
    2. Koka upp 2½ dl vatten och rör ut en buljongtärning i det heta vattnet.
    3. Hacka löken fint och låt den fräsa med i smöret ett par minuter. Salta, peppra och rör i mjölet. Späd med buljongen och blanda i tomatpurén. Koka upp och sjud i 10-15 minuter. Rör sedan i crème fraiche mot slutet av koktiden.
    4. Smaka av med salt och tabasco (försiktigt!). Strö på klippt gräslök. Servera tillsammans med pasta. Jag brukar koka Tagliatelle och servera med grönsallad.
    5. Tips! Ersätt tinade kycklingbrösten med färdiggrillad kyckling. Skär då köttet rent från skinn och ben, tärna det och blanda i samtidigt med crème fraiche och låt allt bli hett.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Mysgossen 25 februari 2012

    Hur mycket lök ska man ha då?

    CelebrateLife 27 februari 2012

    Hej Mysgossen, Det ska vara två små gula lökar eller en stor gul lök. Tack för att du uppmärksammade det, jag har lagt till löken i receptet nu ;-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben